Premac Masseur

Massage cursus in Utrecht, Almere en Wolvega

of volg 1 van onze workshops

Workshops

Volledige cursus inhoud & praktische informatie Premac Masseur

Benieuwd naar de inhoud van de Premac Masseur met de preventie massage complementair methode? Onderstaand staat alles wat je moet weten. Bekijk ook de veelgestelde vragen voor meer informatie.

De cursus is zowel voor bedrijven die vitale werknemers belangrijk vinden, (startende) zzp’ers, herintreders, voor wie meer uit de massage wilt halen of wie naast de hoofdbaan nog iets extra kan. Voor wie nog meer ….?

Het programma

Het programma biedt een combinatie van theorie- en praktijklessen. Het voornaamste doel van de cursus is het leren geven van een preventieve massage die complementair van opzet is. Dat wil zeggen: een massage die op regelmatige basis gegeven wordt om (werkgerelateerde) klachten, zoals RSI, een tenniselleboog, arm- of rugklachten te voorkomen. De lifestyle van de klant en andere stressfactoren worden in het kader van preventie ook meegenomen. Tijdens de massage cursus brengen onze ervaren docenten jou de benodigde kennis en vaardigheden bij.

De theorielessen

In de theorielessen wordt ingezoomd op de westerse, reguliere anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Daarnaast leer je hoe werkgerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan en hoe je dit preventief kunt behandelen.

Uniek voor de Premac massage cursus is dat naast de westerse theorieën, ook theorie vanuit de traditionele Chinese geneeswijzen aan bod komt. We kijken bijvoorbeeld naar gezondheid en ziekte vanuit de vijf elementen, de meridiaanleer, de basis van Yin en Yang en de invloed van onder andere voeding, lifestyle en emoties op ons lichaam. Complementair aan de cursus is de kracht en het aanvullende karakter van de oosterse en westerse geneeswijzen.

Inhoud theorielessen

De theorielessen volg je zelfstandig in de online leeromgeving waartoe je toegang krijgt na inschrijving. Het studiemateriaal is altijd en overal beschikbaar. Handig voor als je buitenshuis wilt studeren. De lessen zijn als volgt ingedeeld:

5

4 modules die verspreid zijn over 14 hoofdstukken. Elke module wordt afgesloten met een theorietoets.

5
4 online bijeenkomsten via Zoom. Tijdens deze momenten is er ruimte voor verdieping, uitleg en vragen aan de docent met betrekking tot de theorie.
5

Praktische instructievideo’s die gaan over:

5
Een inleiding van de massage (tafelhoogte, werkhouding en aandachtspunten)
5
Massagetechnieken voor onder andere hoofd, nek, schouders, armen, rug en benen
5
Stoelmassage- en tafelmassagetechnieken
5
Massage technieken op de normale stoel

De praktijklessen

Tijdens de praktijklessen ga je zelf aan de slag met massagebehandelingen van het hoofd, de nek, de schouders, de rug, de armen en de benen. Je leert massages geven op een gewone stoel, massagestoel en een behandeltafel. Zo ben je straks allround in het geven van effectieve preventieve massages. De massagetechnieken die we behandelen zijn gebaseerd op de Chinese Tui Na massage, de Japanse Shiatsu massage, de klassieke massage en sportmassage. Ook leer je bepaalde massagetechnieken toe te passen met behulp van cups, bamboestokken, gua sha of de schraaptechniek.

Inhoud praktijklessen

Er worden 10 praktijklessen van elk 6 uur gegeven. De praktijklessen vinden wekelijks en soms 2 wekelijks plaats in Utrecht. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

5
Praktische zaken, zoals positionering en inspectie/palpatie
5
Afstemmen van de adem en een goede werkhouding voor de masseur
5
Gecombineerde massagetechnieken
5
Gebruik van diverse soorten olie
5
Masseren met de massagedoek en op de kleding
5
Herkennen en opsporen van klachten
5
Preventieve en stressverminderende massage van het hele lichaam
5
Sederende en activerende massages
5
Herkennen van contra-indicaties
5
Opbouw van een massage, intakegesprek, behandeldoel en behandelplan
5
Verschillende typen massages, waaronder Chinese massage en drukpuntmassage

Certificatie

Per afgesloten module ontvang je een deelcertificaat. Nadat je vier deelcertificaten behaald hebt en 80% van de praktijklessen gevolgd hebt, ontvang je het Certificaat Premac Masseur. Het Diploma Premac Masseur behaal je na het slagen voor een proeve van bekwaamheid.

Praktische informatie

Data & duur

Start Premac massage cursus in september 2023:

  • dinsdag nieuwe datum volgt
  • zaterdag nieuwe datum volgt

Praktijkdagen: dinsdag en zaterdag/zondag

Bekijk hier het lesrooster.

De Premac massage cursus duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. Zelfstudie vereist ongeveer 6 uur per week.

Locatie

Je kunt de praktijklessen van de Premac massage cursus in Utrecht, Flevoland of Friesland volgen:

Kosten

De kosten voor de Premac massage cursus zijn € 1.450,00 btw vrij

De inschrijfkosten zijn eenmalig € 45,00

De kosten worden door sommige werkgevers of uitkeringsinstanties vergoed. Check met jouw contactpersoon wat de mogelijkheden zijn.

Wat kun je na de massage cursus?

Nadat je bent geslaagd voor de massage cursus van Premac kun je verschillende kanten op! Jouw opgedane kennis is direct in de praktijk toe te passen. Start bijvoorbeeld als zzp’er, fulltime of parttime, of ga aan de slag bij een massagepraktijk, zorginstelling of grote organisatie.

Voor alle cursisten van Premac is er een gratis webinar beschikbaar. Hierin wordt besproken hoe je je eigen praktijk start. Samen kijken we naar jouw positionering als Premac masseur en hoe jij zo optimaal mogelijk jouw kansen kunt benutten.

Het is belangrijk dat je kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Daarom worden er elk jaar een bijscholingsworkshops georganiseerd. Ook zijn er terugkomdagen om jouw technieken, toepassingen en massages te verfijnen. Dit zijn tevens geschikte momenten om ervaringen uit te wisselen met branchegenoten.

Uw Hoofddocent: Jerrell Waterval

Is complementair therapeut in de disciplines: klassieke acupunctuur, shiatsu en tuina therapie. Daarnaast is hij vanaf 1993 tot heden werkzaam als docent Lichamelijke Opvoeding in het MBO onderwijs. Verder heeft Jerrell de NGS sportmassage, medische basisopleiding en de jaaropleiding voedingsleer gedaan. Samen met zijn echtgenote Jeanette heeft hij een praktijk voor Oosterse geneeswijzen, alwaar hij vanaf 2003 parttime werkzaam in is. Vanaf 2014 tot heden geef hij parttime les bij de massage afdeling van diverse opleidingsinstituten in Nederland en in België.

Jerrell is van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Door in een vroege fase veranderingen in het bewegingsapparaat te herkennen, kunnen tal van klachten worden voorkomen, vandaar de opzet van de Premac cursus.

DE VOORDELEN

De Premac Massage Cursus in het kort

N

Persoonlijke begeleiding

Leer masseren met volle aandacht van de docenten

N

Holistische aanpak

Leer pijn te behandelen door te kijken naar de mens als geheel
N

Complementaire opleidingen

Aanvulling en versterking vanuit de westerse en oosterse geneeswijzen

N

Preventief behandelen

Herken klachten in een vroeg stadium en help anderen

N

Certificatie na afloop

Ontvang een Premac Masseur diploma of certificaat
N

Baangarantie

Direct de arbeidsmarkt op met nieuwe kennis & vaardigheden

Ben jij erbij in maart?
Schrijf je nu in!

Meld je direct aan voor de Premac Cursus of neem contact op voor meer informatie.

Volg ons ook via: