Onze docenten

Klik hier voor de cursus

Het Premac team

Jerrell Waterval

Jerrell is medeoprichter en de hoofddocent van Premac. Jerrell is verantwoordelijk voor de organisatie en inhoud van de massage cursus en Premac methode.

Jerrell is van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Door in een vroege fase veranderingen in het bewegingsapparaat te herkennen, kunnen tal van klachten worden voorkomen, wat aanleiding heeft gegeven tot de opzet van de Premac cursus en methode.

Samen met zijn echtgenote, Jeanette, heeft Jerrell een praktijk voor Oosterse geneeswijzen, waar hij vanaf 2003 parttime werkzaam in is. Vanaf 2014 tot heden geeft Jerrell parttime les bij de massage-afdeling van diverse opleidingsinstituten in Nederland en België.

 

Extra achtergrond informatie

In 1998 kreeg Jerrell te maken met een aangezichtsverlamming (Facialis parese). De huisarts en neurologen konden niet veel voor hem doen, aangezien er geen medicatie voor was. Volgens de neuroloog zou het wel een jaar kunnen duren voordat een deel van de verlamming zou zijn weggetrokken. Er was grote onzekerheid rondom mijn toestand. Jerrell ondervond de effectiviteit van acupunctuur aan den lijve toen de artsen niets verder konden doen.

Via een kennis kwam Jerrell terecht bij een acupuncturist. Na 3 behandelingen (in één week) kwam ruim 80% van het gevoel in zijn gezicht weer terug. 1 maand later was hij helemaal genezen.

Jerrell’s belangstelling was meteen gewekt en na andere positieve ervaringen van mensen om hem heen bezocht hij beurzen, open dagen, etc. rond de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). In 1999 is hij gestart met de acupunctuuropleiding bij de academie voor Traditionele Chinese Geneeswijzen Qing-Bai in Nijmegen en in 2003 afgestudeerd. Hierna volgde en behaalde zijn diploma’s medische basiskennis, Shiatsu therapie, NGS sportmasseur,  Voedingsleer en Tuina therapie. Jerrell is naast complementair therapeut van huis uit ook docent lichamelijke opvoeding. Jerrell is gestopt als docent l.o. om Premac op de kaart te zetten.

Tot slot verzorg hij samen met Jeanette vanuit de Praktijk voor Oosterse geneeswijzen cursussen en workshops in Nederland en in Suriname.

Jeanette Waterval

Jeanette heeft al jarenlange werk als psychiatrisch verpleegkundige, therapeutisch medewerkster (behandelen van mensen met psychische klachten in groepstherapie) en later als preventiemedewerker in de geestelijke gezondheidszorg en heeft zich vooral bezig gehouden met het geestelijke welzijn van mensen.

Hierbij viel het Jeanette op dat psychische klachten vrijwel altijd samengaan met lichamelijke klachten. Zonder de behandelvormen zoals Jeanette die geleerd heeft binnen de westerse gezondheidszorg te kort te doen, heeft zij altijd het gevoel gehad dat er meer mogelijkheden waren.

In haar zoektocht naar een behandelvorm waar aandacht is voor de lichamelijke klachten, de psychische klachten én de onderlinge invloed op elkaar, kwam Jeanette terecht bij de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), waarbij zij haar opleiding tot acupuncturist heeft gevolgd en afgerond aan de academie voor Traditionele Chinese Geneeskunde Qing Bai te Nijmegen en aansluitend zich gespecialiseerd in de Japanse acupunctuur.

Jeanette werkt 4 dagen per week in hun praktijk voor Oosterse geneeswijzen.

Naast het werken in de praktijk heeft Jeanette, net als Jerrell, van 2006 t/m 2012 les gegeven bij massage instituut: Massage in Beweging te Alphen aan de Rijn. Vanaf 2012 les bij het instituut voor Hijama en Cupping, gevestigd in Rotterdam, vanaf 2013 les bij academie Qing Bai te Amersfoort en vanaf 2018 bijscholingen bij Total Health Academy, met als hoofdvestiging Breda.

Tot slot verzorgt Jeanette samen met Jerrell vanuit de Praktijk voor Oosterse geneeswijzen cursussen en workshops in Nederland en in Suriname.

Olaf van Dijk

Olaf is medeoprichter van Premac en is verantwoordelijk voor de bedrijfsorganisatorische kant waaronder PR/marketing, sales, HR en accountmanaging. Olaf heeft in het verleden functies bekleed in diverse branches, waaronder de horeca-, fitness-, vitaliteitsbranche en verkooporganisaties. Daarnaast heeft Olaf 2 stichtingen op het gebied van NGO mede opgericht. Als manager heeft Olaf diverse afdelingen opgezet, opnieuw vormgegeven en weer op de rails gezet.

Bij Premac brengt Olaf de opgedane kennis en kunde van de diverse branches en functies bij elkaar. Samen met zijn administratief/economisch en HR&O studieachtergrond is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige organisatie binnen Premac.

Samen met Jerrell werkt Olaf aan het op de kaart zetten van (verzuim)preventie in Nederland met de Premac methode

Wat je bij Premac leert

Na het volgen van de Premac Masseur cursus kun jij

N

Symptomen en patronen van klachten herkennen

N

Mensen adviseren ter voorkoming van klachten

N

Preventief masseren op de huid of met een tussenstof

N

Behandelingen op de stoel en behandeltafel toepassen

N

Aan de slag als Premac masseur voor een bedrijf of als zzp’er

N

Preventief masseren met of zonder gebruik van massage gereedschap

Een effectieve behandelmethode

De docenten van Premac zijn geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsgericht Onderwijs). Premac is bezig met de procedure tot CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekent dat jij recht hebt op belastingteruggave na het voldoen van de kosten van de massage cursus.

Ben jij erbij in maart?
Schrijf je nu in!

Meld je direct aan voor de Premac Cursus of neem contact op voor meer informatie.

Volg ons ook via: